Ingrediënten: (maakt 2 porties)
1 kop gekookte quinoa
120 g kikkererwten, uitgelekt
⅓ komkommer, geschild en in stukjes
60 g maïs, uitgelekt
12 cherrytomaatjes, gehalveerd
2 handenvol rucola
Voor de dressing:
2 el extra vergine olijfolie
1 tl mosterd
1 el citroensap
1 el ahornsiroop of rauwe honing
2 tl Green Juice poeder
Instructies:
1. Voeg dressingingrediënten toe aan een kleine kom en klop tot alles goed gemengd is.
2. Verdeel de dressing over 2 glazen potten, zodat de onderste laag ontstaat.
3. Verdeel alle ingrediënten voor de salade in 2 gelijke delen en voeg toe aan de pot: eerst quinoa, dan kikkererwten, komkommer, suikermaïs en tomaten. Werk af met een handvol rucola. Bewaar gesloten potten in de koelkast. Neem ze mee naar je werk of school, of geniet er thuis van.
4. De handigste manier om de salade te eten is om hem over te brengen naar een kom of bord en te gooien zodat de dressing de salade bedekt.