(N)ice cream sandwiches

Ingrediënten: (voor 4 stuks)

(n)ice cream vulling
4 rijpe bevroren bananen (in plakjes ingevroren)
120 g bevroren frambozen
2-4 el plantaardige melk
sap van ½ limoen
2 tl Luminouspoeder

Koekjes
150 g zachte medjouldadels, zonder pit
150 g noten, bijv. een mix van cashew- en hazelnoten
snuf Himalaya zout
1 el kokosolie
handje chocoladedruppels

Instructies:
1. Meng de dadels, noten, zout en kokosolie tot een deeg(bal) in de keukenmachine.
2. Kneed de chocoladedruppels door het deeg.
3. Leg het deeg op een vel bakpapier en druk een beetje plat.
4. Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen tot het een halve centimeter dik is. Heb je geen deegroller? Gebruik dan bijvoorbeeld een fles olijfolie.
5. Verwijder het bovenste vel bakpapier en gebruik een ronde uitsteekvorm om de koekjes uit te steken (heb je geen uitsteekvorm, gebruik dan een glas of beker). Van het deeg dat je overhoudt, kun je opnieuw een bol maken, uitrollen en er koekjes uit steken. Maak in totaal 8 koekjes. Je houdt nog een klein beetje deeg over, daar kun je een paar bliss balls van maken.
6. Laat de koekjes een half uurtje opstijven in de vriezer.
7. Doe de ingrediënten voor het (n)ice cream in een keukenmachine. Mix tot een smeuïg ijs. Ga tussendoor af en toe met een spatel langs de zijkant van de keukenmachine, zodat alles goed gemengd wordt. Mix niet te lang, dan wordt het ijs te zacht. Mocht het ijs toch te zacht zijn geworden, schep het dan in een bakje en zet het een half uurtje in de vriezer.
8. Haal de koekjes uit de diepvriezer.
9. Neem een koekje, leg er een flinke lepel (n)ice cream op, leg er nog een koekje op en druk zachtjes aan. Strijk de zijkanten glad. Laat de sandwiches nog even een (half) uurtje goed hard worden in de diepvriezer voordat je ze serveert.