Pumpkin and Red Lentil Soup

Ingrediënten: (voor 3-4 porties)

1 el kokosolie
1 gele ui, gesnipperd
2 tl kerriepoeder
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 cm lang stuk verse gember, geschild en fijngehakt
1 middelgrote flespompoen, zaadjes verwijderd, geschild en in blokjes gesneden (ongeveer 600 g pompoenblokjes)
1 middelgrote wortel, geschild en in plakjes
140 g rode linzen
1 liter natriumarme groentebouillon of water
1 tl Immunity Support
⅓ tl zeezout, of meer naar smaak
240 ml volle kokosmelk
Zwarte peper naar smaak

Voor het serveren: 3 eetlepels kokosyoghurt of volle kokosmelk, 2 eetlepels pompoenpitten, klein handje vers gehakte kruiden naar keuze (zoals peterselie of koriander), zwarte peper

Instructies:
1. Doe kokosolie en uien in een grote pan. Kook 3-4 minuten, of tot de uien glazig worden, af en toe roeren.
2. Voeg kerriepoeder, knoflook en gember toe, kook een minuut of tot de kruiden geurig worden, onder voortdurend roeren.
3. Voeg in blokjes gesneden pompoen, wortel, rode linzen, groentebouillon of water, Immunity Support en zout toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek de pan af en laat 20 minuten sudderen.
4. Haal van het vuur, giet kokosmelk erbij, breng op smaak met zwarte peper en mix met een staafmixer tot een romige consistentie. Proef en voeg eventueel peper en zout toe.
5. Schenk in kommen, versier met kokosyoghurt of kokosmelk, bestrooi met pompoenpitten, kruiden en versgemalen zwarte peper. Heet opdienen.