Creamy Leek and Potato Soup

Ingrediënten: (4 porties)

1 el olijfolie of kokosolie
2 preien, fijngesneden en afgespoeld
2 teentjes knoflook, gehakt
1 tl gedroogde tijm
¼ tl gemalen nootmuskaat
1 tl zeezout
Zwarte peper, naar smaak
500 g gele aardappelen, geschild en grof gehakt
1 pot (150 ml) bottenbouillon kip + 4 potjes water (vegan optie: vervang voor 150 ml groentebouillon)
2 tl Green Juice-poeder
(optioneel) 60 ml kokosmelk of cashewroom
4 eetlepels pompoenpitten
4 eetlepels zonnebloempitten
Handje gehakte kruiden naar keuze, bijvoorbeeld peterselie en groene ui

Instructies:
1. Bak in een grote pan de gesneden prei met 1 eetlepel olie gedurende 5 minuten, of tot de prei zacht is.
2. Voeg gehakte knoflook, tijm, nootmuskaat, zout en peper toe. Meng goed en bak nog 2 minuten.
3. Voeg gesneden aardappelen toe, giet een pot kippenbouillon erbij, vul de pot vervolgens 4 keer met gefilterd water en voeg het toe aan de pan.
4. Breng aan de kook en laat op zacht vuur, met de deksel erop, 25 minuten koken.
5. Rooster intussen de zaadjes in een hete, droge pan tot ze knapperig en geurig zijn.
Haal de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer. Voeg Green Juice poeder en (indien gewenst) kokosmelk of cashewroom toe voordat je gaat mixen. Je kunt ook meer water toevoegen als de soep te dik is naar jouw smaak.
6. Serveer met knapperige zaden en gehakte kruiden.