Lentils Mushrooms Soup

Ingrediënten: (voor 4-6 personen)

1 el kokosolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, in kleine stukjes
1 tl Green Juice-poeder
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1 el tamari
250g kastanjechampignons, in plakjes
2 handjes verse peterselie
400g boerenkool, gesneden
75g rode linzen
1 blik kokosmelk (400 ml)
150 groentebouillon
1 blik cannellinibonen (265g uitlekgewicht)
peper en zout naar smaak

Voor de garnering:
verse koriander

Bereiding:
1. Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook even aan.
2. Voeg het Green Juice-poeder, korianderpoeder, komijnpoeder en de tamari toe en bak deze een minuutje mee. Voeg vervolgens de kastanjechampignons, verse peterselie en boerenkool toe en bak ze een paar minuten mee, of tot de champignons wat zachter zijn en de boerenkool geslonken.
3. Doe de rode linzen erbij, giet de kokosmelk en groentebouillon in de pan en breng ze aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 15-20 minuten koken. Roer regelmatig door.
4. Spoel de cannellinibonen goed af en voeg deze de laatste 5 minuten toe. Voeg ook wat peper en zout naar smaak toe. Roer alles nogmaals goed door.
5. Haal de pan van het vuur en verdeel de soep over kommen. Aanvallen maar!