Sauerkraut, Black Rice and Veggie Bowl

Ingrediënten: (maakt 2 porties)

½ kopje zwarte rijst, droog
½ kopje biologische zuurkool, uitgelekt en geperst, maar bewaar het sap!

Voor de groenten:
1 tl kokosolie
1 kopje broccoliroosjes
1 rode paprika, gesnipperd
2 groene uien, wit en groen deel, gesnipperd
½ tl knoflookpoeder
3 el bewaarde zuurkoolsap

Voor de dressing:
1 el pure kokosyoghurt
1 el bewaarde zuurkoolsap
1 tl honing (subpure ahornsiroop)
2 tl Green Juice poeder

Voor garnering:
halve avocado, in plakjes
1 el hennepzaad
1 eetlepel groene uien, gesnipperd

Instructies:
1. Spoel de rijst af en kook deze in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
2. Bak de broccoliroosjes en de gehakte rode paprika ongeveer 6 minuten in 1 theelepel kokosolie, onder regelmatig roeren. Je kunt een eetlepel water toevoegen om aanbranden te voorkomen.
3. Voeg gesnipperde uien, knoflookpoeder en 3 eetlepels sap uit de zuurkool toe. Kook nog 3 minuten en haal dan van het vuur.
4. Maak de dressing door alle dressingingrediënten te mengen of te schudden.
5. Zet de kommen in elkaar door gekookte rijst, gebakken groenten en zuurkool over 2 kommen te verdelen. Top met plakjes avocado, groene uien en hennepzaden. Serveer met Green Juice dressing