Pink pancakes

Ingrediënten: (voor 2 personen)

1 el chiazaadjes
3 el water
150g frambozen
100g havermeel
25g bruine rijst eiwitpoeder, vanille
1 tl bakpoeder
snufje zeezout
eventueel: 1 el Luminous Beauty Shake
260 ml plantaardige melk, ongezoet
1 el kokosolie
100g kokosyoghurt
100g granaatappelpitjes
4 aardbeien, in kwarten
2 verse muntblaadjes

Instructies:
1. Meng in een kommetje de chiazaadjes met het water. Laat even staan zodat er een gel kan vormen.
2. Voeg daar 100 gram frambozen toe en prak deze fijn met een vork.
3. Meng in een grote kom het havermeel met het eiwitpoeder, bakpoeder en eventueel Luminous Beauty Shake.
4. Voeg de chiazaadjes met frambozen toe en de melk. Meng tot een glad beslag.
5. Verhit een klein beetje kokosolie in de koekenpan. Schep kleine pannenkoeken in de pan.
6. Bak ze ca 2 minuten totdat de bovenkant helemaal droog is. Keer de pannenkoeken om en bak ze aan de andere kant nog een minuut totdat ze goudbruin zijn.
7. Herhaal dit tot het beslag op is.
8. Maak twee stapels van de pannenkoeken. Schep hier wat kokosyoghurt op en verdeel de frambozen, granaatappelpitjes, aardbeien en munt blaadjes er overheen.

Dit is een recept uit het boek Toetjes – 70 vegan health-food taarten, snacks en chocola