Grain Free Gingerbread Granola

Ingrediënten:

Voor de granola: (voor 8 porties)
60 g ongezoete kokoschips
50 g rauwe pecannoten
70 g rauwe amandelen
40 g hennepzaad
1 el biologische peperkoekkruiden
1 tl Immunity Support
¼ tl zeezout
45 ml amandelboter
45 ml pure ahornsiroop
2 el kokosolie

Voor serveren (per persoon): 120 ml Griekse kokosyoghurt, ½ mandarijn, kaneel

Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 170C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Hak de pecannoten en amandelen grof. Doe ze in een grote mengkom, samen met kokoschips, hennepzaden, peperkoekkruiden en zout. Meng het goed.
3. Verwarm in een kleine steelpan amandelboter, ahornsiroop (of honing) en kokosolie, onder voortdurend roeren, tot het gesmolten is.
4. Giet het mengsel in de kom met droge ingrediënten en meng tot alles goed gemengd is.
5. Leg op de bakplaat, verdeel gelijkmatig en bak gedurende 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Houd de granola de laatste minuut goed in de gaten, zodat deze niet aanbrandt.
6. Laat op de bakplaat volledig afkoelen, na het afkoelen wordt het krokant.
7. Breek in kleine stukjes en schep het in een pot of een luchtdicht bakje.
8. Maak een granolakom door de kokosyoghurt in de kom te scheppen, met 3 eetlepels granola, een halve mandarijn en een beetje kaneel.