Mushroom Stew with Reishi

Ingrediënten: (maakt 4 porties)

1 el kokos- of olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortelen, in stukjes
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
2 laurierblaadjes
500 g gemengde paddenstoelen (cremini, shiitake, oester), schoongemaakt en in plakjes gesneden
120 ml natriumvrije groentebouillon
1 el tomatenpuree (concentraat)
1 el tamari
(optioneel) 1 eetlepel (8 g) tapiocameel
1 tl reishi poeder
Zwarte peper en zeezout naar smaak

Instructies:
1. Doe olie, ui, knoflook, wortelen, tijm, oregano en laurierblaadjes in een grote pan. Bak ongeveer 5 minuten, tot de uien glazig worden en de kruiden geurig worden, onder regelmatig roeren met een houten lepel.
2. Champignons toevoegen en goed mengen.
3. Voeg de groentebouillon, tomatenpuree en tamari toe. Meng goed, dek de pan af met een deksel en laat 25-30 minuten sudderen.
4. (optionele stap) Als je de stoofpot wilt indikken en de saus romiger wilt maken, kun je ongeveer 5 eetlepels van de saus uit de pan in een kleine kom scheppen, mengen met een eetlepel tapiocameel en dit mengsel terugdoen in de pan. Roer het erdoor en kook nog 5 minuten.
5. Als de stoofpot gaar is, haal je de pan van het vuur, meng je het reishi-poeder erdoor en breng je het op smaak met zwarte peper. Proef of het nodig is om zout toe te voegen.
6. Serveer direct, eventueel met een plakje geroosterd zuurdesembrood, gekookte glutenvrije granen of aardappelpuree.