Ingrediënten: (voor brood van 16-18 cm)
3 kleine of 2 grote rijpe bananen (250 g zonder schil)
120 ml amandelmelk
1 el (15 ml) kokosolie
150 g havermeel
1 schep (30g) bananenproteïnepoeder
1 el (10 g) Green Juice-poeder
1,5 tl bakpoeder
½ tl bakpoeder
Snufje zout
(optioneel) een handvol gemalen walnoten voor de topping
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 180C.
2. Prak de bananen in een grote mengkom met een vork.
3. Voeg amandelmelk en olie toe, meng goed.
4. Voeg alle resterende (droge) ingrediënten toe en meng met een lepel (niet te lang mengen).
5. Breng over naar een met bakpapier beklede bakvorm van 16-18 cm. Bestrooi eventueel met gemalen walnoten.
6. Bak gedurende 30 minuten. Laat 10 minuten afkoelen in de geopende oven en leg het vervolgens op een koelrek. Trek na 20 minuten aan het bakpapier om het brood uit de bakvorm te halen. Plaats samen met het bakpapier op het koelrek en laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.