Cacao Porridge with caramelized pear

Ingrediënten: (1 portie)

Pap:
3 eetlepels (15 g) ongezoete geraspte kokos
2 el (20g) hennepzaad
1 el (10g) chiazaad
2 eetlepels (15 g) amandelmeel
1 el (6g) rauw cacaopoeder
1 tl Immunity Support
1 medjool dadel, ontpit en fijngehakt
Snufje roze Himalayazout
½ tl vanillepasta
½ tl kaneel
240 ml ongezoete amandelmelk

Gekruide peer:
Halve peer, in de lengte gesneden, geschild, zaadjes eruit geschept
1 tl kokosolie
1 tl dadelsiroop
¼ tl kaneel
¼ theelepel gemalen gember
Snufje kardemom
6-8 eetlepels water
1 el kokosyoghurt
2 walnoten, grof gehakt

Voor het serveren: 2 tl amandelboter, 1 tl hennepzaad, scheutje kaneel

Instructies:
1. Doe alle ingrediënten voor de pap in een pan. Breng aan de kook en kook op laag vuur gedurende 6-8 minuten, of tot de pap dikker wordt en dadelstukjes uit elkaar beginnen te vallen. Als de pap te dik wordt, voeg dan gerust een extra scheutje amandelmelk of water toe.
2. Verhit een koekenpan of pan met antiaanbaklaag. Besprenkel de gesneden kant van de peer met kokosolie en dadelsiroop en bestrooi met de kruiden. Voor het beste resultaat wrijf je de kruiden met je vingers uit over de peer.
3. Leg de peer met de snijkant naar beneden in een hete pan, voeg 2-3 eetlepels water toe en kook tot het vocht verdampt en de peer mooi gekarameliseerd is. Voeg op dit punt nog 2-3 eetlepels water toe, dek de pan af met een deksel en kook tot het water is verdampt. Draai de peer met de snijkant naar boven, voeg nog 2 eetlepels water toe en kook met de deksel op de pan tot hij zacht is.
4. Als de peer gaar is, vul je deze met kokosyoghurt en garneer met gehakte walnoten.
5. Serveer in een kom op de warme havermout, besprenkeld met amandelboter, en bestrooid met hennepzaad en kaneel.