Indulgent Chocolate Cake With Coconut frosting

Ingrediënten: (voor 10 personen)

Voor de cake:
140g havermeel
100g amandelmeel
30g tapiocameel
50g Daily Love (of rauwe cacaopoeder)
150g kokosbloesemsuiker
¼ tl zeezout
1½ tl wijnsteenbakpoeder
120 ml kokosolie
360 ml rijstmelk, op kamertemperatuur
1 tl vanille-extract

Voor het glazuur:
240 ml kokosroom (het vaste deel uitgeschept uit een blik volle kokosmelk, een nacht in de koelkast gekoeld)
3 el ahornsiroop
2 el Daily Love (of rauwe cacaopoeder)

Voor decoratie:
150g frambozen,
75g aardbeien
gojibessen
pure chocoladesnippers
eventueel: eetbare bloemen

Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed de bodem van een springvorm van 21 cm met bakpapier. Vet de zijkanten van het blik licht in en zet het opzij.
2. Meng in een grote kom alle meelsoorten, het cacaopoeder, de kokosbloesemsuiker, het zout en het bakpoeder.
3. Voeg de kokosolie, rijstmelk en het vanille-extract toe. Mix tot een glad beslag, maar mix niet te veel (ongeveer 30 seconden met een elektrische mixer is ideaal).
4. Giet het beslag in de springvorm. Bak 35 minuten, laat dan 10 minuten afkoelen in de geopende oven voordat je de springvorm uit de oven haalt. Ga na 30 minuten met een mes langs de randen en haal de cake uit de springvorm.. Laat afkoelen voordat je het glazuur toevoegt.
5. Om het glazuur te bereiden, klop je alle glazuuringrediënten op in een kom met een elektrische mixer. Bewaar het glazuur in de koelkast totdat je het gebruikt voor de cake.
6. Je kunt de cake glazuren zoals hij is, of in twee horizontale plakken snijden en een extra laag fruit en glazuur tussen de lagen aanbrengen. Als je kiest voor twee lagen, bestrijk dan de onderste plak met de helft van het glazuur en verdeel schijfjes aardbei over het gehele vlak. Bedek dan met de tweede plak en verdeel de rest van het glazuur eroverheen. Versier met frambozen, gojibessen, snippers pure chocolade en (optioneel) eetbare bloemen. Als je de cake niet in twee plakken snijdt, doe er dan gewoon een extra dikke laag glazuur op en versier met veel verse frambozen, aardbeien, gojibessen en chocoladesnippers.

Tips: in plaats van kokosroomglazuur kun je ook een gezond avocadoglazuur maken (van 2 rijpe avocado’s gemengd met cacaopoeder, ahornsiroop en kokosmelk). In plaats van verse aardbeien kun je ook zelfgemaakte chiajam tussen de taartlagen smeren.

Dit is een recept uit het boek Toetjes – 70 vegan health-food taarten, snacks en chocola