Black bean chocolate mousse

Eiwitrijke chocolademousse met zoete karamel en knapperige granola. Zwarte bonen klinkt misschien gek in een dessert, maar daardoor wordt dit toetje wél nog rijker aan voedingsstoffen. Laat je verrassen en geniet van dit chocolade-momentje.

Ingrediënten: (6 stuks)

265g zwarte bonen, gekookt en afgespoeld
50 ml plantaardige melk, ongezoet
3 el amandelpasta
3 ½ el Daily Love (of rauwe cacaopoeder)
4 el ahornsiroop
1 tl zeezout
1 tl kaneel
60g boekweitkorrels
50g amandelen, fijngehakt
30g kokosvlokken
1 el kokosolie, gesmolten
120g medjouldadels, ontpit
70 ml water
eventueel: 1 tl Lion’s mane

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Doe de zwarte bonen in de blender of keukenmachine. Voeg de melk toe, samen met de amandelpasta, 3 eetlepels Daily Love, 3 eetlepels ahornsiroop, ¼ theelepel zeezout en ½ theelepel kaneel.
3. Mix tot een gladde mousse. Zet in de koelkast terwijl je de granola en karamelsaus maakt.
4. Meng in een kom de boekweitkorrels met de amandelen, kokosvlokken, 1 eetlepel kokosolie, 1 eetlepel ahornsiroop, ¼ theelepel zeezout en ½ eetlepel Daily Love.
5. Spreid dit granolamengsel uit over een bakplaat, bekleed met bakpapier. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster het mengsel in circa 20 minuten goudbruin. Hussel halverwege om.
6. Laat de granola even afkoelen.
7. Doe de dadels samen met het water, ½ theelepel kaneel, ¼ theelepel zeezout en eventueel de Lion’s mane in de blender. Mix tot een gladde saus.
8. Haal de chocolademousse uit de koelkast. Verdeel over 6 glaasjes of kommetjes.
9. Verdeel de karamelsaus over de chocolademousse. Garneer met wat granola.