Detox Salad

Ingrediënten: (voor 2 porties)

1 bos groene asperges
100g veldsla
halve rode grapefruit, geschild en in plakjes
halve avocado, geschild en in stukjes
85g aardbeien, in vieren gesneden
2 el cashewnoten
handvol blaadjes verse basilicum

Voor de dressing:
1 el appelazijn
1 el citroensap
4 tl ahornsiroop of rauwe honing
2 tl Green Juice-poeder
Himalayazout en zwarte peper naar smaak

Voor de garnering:
1 tl hennepzaad

Bereiding:
1. Snijd de asperges in hapklare stukjes en doe ze in een pan met kokend water. Laat 3 minuten koken en doe de asperges vervolgens in een kom met ijskoud water, zodat ze knapperig en mooi groen blijven.
2. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.
3. Verdeel de veldsla over twee borden en leg de gekookte asperges, de plakjes grapefruit, avocado, aardbeien, cashewnoten en basilicumblaadjes erbovenop.
4. Besprenkel de salade met de appelazijndressing en garneer met hennepzaad. Serveer en eet smakelijk!