Ingrediënten: (2 porties)
2 norivellen
50g groene aspergetips
30g peultjes
1 kleine wortel
handje bieslook
halve rijpe avocado
Voor de dip:
halve rijpe avocado
1 tl Green Juice-poeder
1 el sesamolie
1 el limoensap
1 el rijstazijn
60 ml versgeperst sinaasappelsap (of meer indien nodig om de consistentie aan te passen)
zout en cayennepeper, naar smaak
Instructies:
1. Snijd de norivellen in tweeën, langs de korte kant. Schil de wortel en snij hem in julienne. Schil de avocado en snij hem in plakjes.
2. Blancheer de aspergepunten en peultjes. (Zet een halve liter kokend water klaar, leg de groenten een paar seconden in het kokende water, haal ze eruit en spoel ze snel af met ijskoud water)
3. Bereid de dip door alle ingrediënten tot een gladde massa te mengen.
4. Leg een norivelletje op een schoon en droog oppervlak. Leg 2 avocadoplakjes, 3 aspergepunten, 2-3 peultjes, julienne gesneden wortel en bieslook op de linkerhelft van het vel.
5. Vouw de linkerbenedenhoek naar de bovenkant van het vel, zodat er een driehoek ontstaat. Rol de rest van het vel op tot het helemaal dicht is, gebruik een beetje water om de overgebleven hoek vast te plakken en sluit de rol goed af.
6. Doe hetzelfde met de overige norivellen.
7. Serveer direct, met de avocadodip erbij en (optioneel) wat hennep- en sesamzaadjes.