Ingrediënten: (2 porties)
halve kleine/middelgrote bloemkool, verdeeld in hapklare roosjes (ongeveer 300 g)
halve kleine Hokkaidopompoen, in blokjes gesneden (ongeveer 300 g)
2 el olijfolie
zout en peper naar smaak
1 tl komijnpoeder
½ tl chilipoeder
2 grote handen sla of andijvie, grof gehakt
1 avocado, geschild en in plakjes gesneden
2 el amandelen, grof gehakt
2 el pompoenpitten, rauw of geroosterd
Voor de saus:
2 el witte tahini
sap van een halve citroen
2 tl ahornsiroop of honing
1 teentje knoflook, fijngesneden (of ½ tl knoflookpoeder)
zout en peper naar smaak
2 tl Green Juice-poeder
5-6 el water, of meer indien nodig om de juiste consistentie te verkrijgen
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 210C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
2. Doe de bloemkoolroosjes en de pompoenblokjes in een grote mengkom. Voeg olijfolie, zout en peper, komijn en chilipoeder toe. Hussel tot alle groenten goed bedekt zijn.
3. Spreid de groenten gelijkmatig over de bakplaat. Rooster in de oven gedurende 30-35 minuten, of tot de randen mooi bruin zijn.
4. Bereid intussen de saus door alle ingrediënten ervan met elkaar te vermengen. Voeg voldoende water toe om een romige maar schenkbare consistentie te verkrijgen.
5. Haal de groenten uit de oven als ze gaar zijn en laat ze een paar minuten op de bakplaat liggen.
6. Verdeel de groenten en avocado over twee borden en voeg de geroosterde groenten toe.
7. Bestrooi met gehakte amandelen en pompoenpitten, besprenkel met de saus en serveer terwijl de groenten nog warm zijn.