Ingrediënten: (voor 9 plakjes)
120 ml ongezoete appelpuree
60 ml zachte en lopende notenboter (pinda of amandel)
60 ml amandelmelk
60 ml ahornsiroop
1 tl vanille-extract
100 g havermeel
1 tl kaneel
1 tl Lion’s Mane poeder
1 tl bakpoeder
snufje zeezout
1 middelgrote appel, klokhuis verwijderd, geschild en in blokjes gesneden
(optioneel) 4 el fijngehakte noten naar keuze, voor de topping
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 180C.
2. Doe de appelmoes, notenboter, amandelmelk, ahornsiroop en vanille in een kom en meng goed.
3. Voeg havermeel, kaneel, Lion’s Mane poeder, bakpoeder en zout toe. Meng tot je een glad beslag hebt.
4. Spatel de gesneden appel door het beslag.
Bekleed een vierkante brownievorm van 18 cm (of een ovenvaste bakvorm van vergelijkbare grootte) met bakpapier.
Doe het beslag in de pan, eventueel bestrooien met gehakte noten.
Bak ongeveer 27 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is. Laat afkoelen voor het aansnijden.