Ingrediënten: (voor 2 porties)
130 g bloemkoolroosjes
75 g cashewnoten
10 tot 20 g (halve tot één schep) Bruine Rijst Eiwitpoeder Naturel
4 eetlepels (15 g) edelgistvlokken
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
¼ tl kurkumapoeder
½ tl zoete paprikapoeder
½ tl Himalayazout (of naar smaak)
cayennepeper naar smaak
240 ml ongezoete amandelmelk
Kikkererwten- of linzenpasta, portiegrootte voor 2 personen (volg de instructies op de verpakking)
Garnering: vers gehakte kruiden naar keuze en chilivlokken
Instructies:
1. Kook of stoom de bloemkoolroosjes tot ze gaar zijn.
2. Week de cashewnoten ongeveer 15 minuten in vers gekookt water en giet ze daarna af.
3. Kook de kikkererwten- of linzenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af.
4. Verwarm de amandelmelk tot het warm is, maar niet kookt.
5. Voeg vers gekookte bloemkoolroosjes, geweekte cashewnoten, eiwitpoeder, edelgistvlokken, zout, kruiden en warme amandelmelk toe aan een blender. Mix gedurende 60-90 seconden, tot het volledig glad en romig is. Als je het te dik vindt, voeg dan nog wat amandelmelk of water toe.
6. Proef en voeg eventueel peper en zout toe.
7. Giet de saus over de gekookte pasta en meng goed. Garneer met verse kruiden naar keuze, chilivlokken en (optioneel) een extra klodder kaassaus.