Ingrediënten: (voor 2 personen)
70g boekweitvlokken of havermout
40g kokosrasp
140g medjouldadels, ontpit
snufje zeezout
300g kokosyoghurt
2 el ahornsiroop
1 tl agar-agar
eventueel: 1 tl Luminous Beauty Shake
50g aardbeien, in kwarten
50g rode bessen
4 blaadjes verse munt, fijngesneden
1 tl citroenrasp
Instructies:
1. Meng in een kom de boekweitvlokken of havermout samen met de kokosrasp, dadels en zeezout.
2. Kneed totdat de dadels helemaal fijn zijn en je een samenhangend deeg hebt.
3. Verdeel het deeg over 2 ingevette springvormen van 10 cm (bekleed met bakpapier).
4. Meng in een pannetje de kokosyoghurt samen met 1 eetlepel ahornsiroop en agar-agar.
5. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
6. Laat afkoelen en roer er eventueel de Luminous Beauty Shake door.
7. Verdeel de kokosyoghurt over de twee taartjes. Zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.
8. Meng in een kom de aardbeien, frambozen, rode bessen en munt met 1 eetlepel ahornsiroop en het citroenrasp.
9. Verdeel het fruitmengsel over de taartjes en serveer.
Dit is een recept uit het boek Toetjes – 70 vegan health-food taarten, snacks en chocola