Ingrediënten: (voor 2 personen)
Voor de hazelnotencrunch:
50g grof gehakte geroosterde hazelnoten
Voor de chocolademousse:
2 avocado´s
2 el kokossuiker
100 ml kokosmelk
2 el Daily Love of rauwe cacao
30g pure chocolade
Voor de kokosroom:
100g kokosroom
1 tl ahornsiroop
1 tl vanille-extract
Voor de karamel:
5 medjoul dadels, ontpit
50 ml amandelmelk
snufje zeezout
Voor de topping:
35g frambozen
25g pure chocolade
Instructies:
1. Verdeel de grof gehakte hazelnoten over twee glazen.
2. Pureer de ingrediënten voor de chocolademousse tot een zachte mousse.
3. Verdeel de chocolademousse over de hazelnotencrunch.
4. Klop de kokosroom stevig op met de ahornsiroop en het vanille-extract. Verdeel dit over de chocolademousse.
5. Pureer de zachte medjoul dadels samen met de amandelmelk en het snufje zeezout tot een zachte vegan karamel.
6. Verdeel de karamel over de twee glazen.
7. Verwarm de chocolade au bain-marie. Garneer de parfaits met verse frambozen en maak het feest compleet door de gesmolten chocolade er overheen te swirlen.
Dit is een recept uit het boek Toetjes – 70 vegan health-food taarten, snacks en chocola