Ingrediënten: (voor 1 portie)
Voor de havermout:
45 g havermout
2 tl (6g) chiazaad
2 tl honing (of 1 gehakte medjool dadel)
½ tl kurkumapoeder
½ tl kaneel
Klein snufje zwarte peper
240 ml water
120 ml amandelmelk
Sap geperst uit een halve sinaasappel (ongeveer 50 ml)
Voor kaneelappels:
1 kleine/middelgrote appel
5 el water
1 tl Immunity Support
1 tl kaneel
1 el rozijnen
Voor het serveren: 1 tl amandelboter, 1 tl amandelschilfers
Instructies:
1. Doe alle havermoutingrediënten in een pan, meng goed en breng aan de kook. Kook op laag vuur gedurende ongeveer 8 minuten, of tot de gewenste consistentie.
2. Terwijl de havermout suddert, schil en snijd de appel in stukjes. Voeg toe aan een pan samen met 3 eetlepels water. Breng aan de kook, dek de pan af en laat ongeveer 5 minuten op laag vuur stomen, of tot de appels zacht worden en het meeste vocht verdampt.
Voeg kaneel, rozijnen, Immunity Support en 2 eetlepels water toe aan de pan met appels. Kook nog een minuut en haal dan van het vuur.
Schenk de gekookte havermout in een kom. Maak af met een topping van gestoomde appels, amandelboter en amandelschilfers. Serveer warm.