Ingrediënten:
100 g amandelmeel
8g kokosmeel
2 el (16 g) Daily Love (of rauwe cacaopoeder)
30 g cacaonibs
50 g kokossuiker
1 tl bakpoeder
Snufje zeezout
120 ml amandelboter
85 g veganistische suikervrije chocoladedruppels
80 ml ahornsiroop
1 chia- of lijnzaad-ei (1 el gemalen chia- of lijnzaad gemengd met 3 el water)
80 ml amandelmelk
1 tl natuurlijk vanille-extract
Voor het glazuur:
100 g ongezouten en ongebrande cashewnoten
3 el ahornsiroop
60 ml amandelmelk
1 tl natuurlijk vanille-extract
Voor het serveren: 2 el cacao nibs
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 180C.
2. Meng in een kom amandelmeel, kokosmeel, Daily Love, cacaonibs, kokossuiker, bakpoeder en zout.
3. Smelt in een kleine steelpan de chocoladedruppels samen met amandelboter en ahornsiroop.
4. Voeg het gesmolten mengsel toe aan de kom met droge ingrediënten.
5. Voeg tegelijkertijd het chia (of lijnzaad) ei, amandelmelk en vanille toe. Meng goed.
6. Bekleed een vierkante brownievorm van 18 cm (of vergelijkbaar) met bakpapier. Schep het browniebeslag met een lepel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
7. Bak gedurende 18 minuten. Laat volledig afkoelen in de bakvorm.
8. Om de frosting te bereiden, laat je de cashewnoten 30-40 minuten in heet water weken. Goed laten uitlekken.
9. Mix de geweekte, uitgelekte cashewnoten met ahornsiroop, amandelmelk en vanille-extract tot een glad en romig mengsel.
10. Smeer cashew frosting op de afgekoelde brownies. Strooi er 2 eetlepels cacao nibs over.