Ingrediënten: (voor 12 koeken)
150 g boekweitmeel
100 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
1 tl Ceylon kaneelpoeder
snufje zout
70 g kokosolie – kamertemperatuur
50 g appelmoes -ongezoet
50 g kokosbloesemsuiker
eetbare bloemen
Instructies:
1. Meng de meelsoorten, het bakpoeder, Ceylon kaneelpoeder en zout in een mengkom.
2. Voeg de kokosolie, appelmoes en kokosbloesemsuiker toe en kneed alles door elkaar. Rol het deeg in keukenfolie en leg het circa een uur in de koelkast.
3. Wanneer het uur voorbij is kun je de oven voorverwarmen op 170 °C.
4. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik eventueel een klein beetje boekweitmeel zodat het deeg niet blijft plakken.
5. Steek met steekvormpjes van 5 cm middellijn 12- 15 koeken uit.
6. Leg op iedere koek een eetbare bloem. Rol deze voorzichtig met een deegroller iets in het deeg. Niet te hard duwen, want dan worden de koeken plat.
7. Bak de koeken in circa 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin.
8. Laat ze goed afkoelen. Ze worden dan vanzelf lekker knapperig! Bewaar de flower cookies in een afgesloten trommel.
Dit is een recept uit het boek Toetjes – 70 vegan health-food taarten, snacks en chocola