Ingrediënten: (voor springvorm van 21 cm)
Voor de taart:
140 g havermeel (sub 140 g boekweitmeel)
100 g amandelmeel
30 g tapiocameel
50 g Daily Love
150 g kokossuiker
¼ tl zeezout
1,5 tl room van wijnsteenbakpoeder
120 ml plantaardige olie (olijf, avocado, kokosnoot, enz.)
360 ml rijstmelk (op kamertemperatuur)
1 tl natuurlijk vanille-extract
Voor het glazuur:
240 ml kokosroom (het vaste deel geschept uit een blikje volvette kokosmelk, ‘s nachts gekoeld in de koelkast)
3 el agavesiroop
2 el rauwe cacaopoeder
Ter decoratie: verse frambozen, verse aardbeien, een handvol goji-bessen, geraspte pure chocolade
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm van 21 cm met bakpapier. Vet de zijkanten van de pan licht in.
2. Meng in een grote mengkom alle bloem, cacaopoeder, kokossuiker, zout en bakpoeder.
3. Voeg de olie, rijstmelk en vanille toe. Mix tot een glad beslag, maar meng niet te lang (ongeveer 30 seconden met een elektrische mixer).
4. Giet het beslag in de pan. Bak 35 minuten, laat 10 minuten afkoelen in de geopende oven en zet vervolgens op een afkoelrek. Ga na 30 minuten met een mes langs de randen en haal de cake uit de vorm. Laat volledig afkoelen voor het glazuur.
5. Om het glazuur te bereiden, klop je alle ingrediënten voor het glazuur in een staande mixer of gebruik je een handmixer met garde-opzetstuk. Bewaar in de koelkast tot je klaar bent om de cake in te vriezen.
6. Je kunt de cake zo frosten, of in twee schijven snijden en ertussen een extra laag fruit en frosting toevoegen. Als je besluit een extra laag toe te voegen, verdeel dan de helft van het glazuur over de onderste schijf en verdeel de in plakjes gesneden aardbeien over het hele oppervlak. Dek af met de tweede schijf en verdeel alle resterende glazuur erover. Versier met frambozen, gojibessen, pure chocoladesnippers en (optioneel) eetbare bloemen. Als je de cake niet in twee schijven snijdt, leg er dan een extra dikke laag frosting op en versier met veel verse bessen, gojibessen en chocoladesnippers.
Tips: in plaats van kokosroom frosting kun je ook een gezonde avocado frosting maken (2 rijpe avocado’s vermengd met cacaopoeder, ahornsiroop en kokosmelk). In plaats van verse aardbeien kun je wat zelfgemaakte chia-jam tussen de cakelagen smeren.