Zo kan je jouw levensverwachting potentieel met 20% verlengen

Wist je dat je jouw levensverwachting potentieel met wel 20% kunt verlengen door het toepassen van maar 1 gezondheidsprincipe? Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek door een Amerikaanse arts. Natuurlijk is het nooit een garantie, maar tegelijk kunnen we zelf echt meer doen om gezonder ouder te worden. In dit artikel lees je hoe.

Vanuit wetenschappelijk onderzoek wordt er steeds meer bekend over onze gezondheid en wat we zelf kunnen doen om potentieel gezonder ouder te worden. Om langer vrij van ziekte te blijven en langer vitaal kunnen genieten van het leven. Uiteraard nooit een garantie, maar we kunnen wel onze verantwoordelijkheid nemen om potentieel gezonder oud te worden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat we potentieel onze levensverwachting al met 20 tot 30% kunnen verlengen door het toepassen van één gezondheidsprincipe; het natuurlijke ontgiftingsproces van je lichaam zeker 1x per jaar ondersteunen met een milde detox.

Verjongen van de cellen

Waar ontgifting reeds haar nut heeft bewezen is bij mensen die bezig zijn met gewicht verliezen. De Amerikaanse arts Mark Hyman schrijft in zijn boek “The UltraSimple Diet” dat overgewicht soms helemaal niets te maken heeft met hoeveel we eten en bewegen. Hij vertelt dat recente onderzoeken laten zien dat milieuvervuiling een belangrijke rol kan spelen bij gewichtstoename en het maar niet kunnen afvallen. Een gezond voedingspatroon in combinatie met een goed samengesteld detoxprogramma kan daarom heel veel voordelen bieden als je wilt afvallen.

Bovendien kan je levensverwachting dus worden verlengd met wel 20 tot 30% als je af en toe een periode ontgift. Onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat cellen die een detoxperiode hebben ondergaan dezelfde eigenschappen hebben om zich aan te passen en te groeien als de cellen van jonge dieren, waarmee wordt aangetoond dat je met vasten de celfunctie verjongt (Morgulis, 1923). Ook onze ervaring heeft geleerd dat detoxprogramma’s vaak wel degelijk leiden tot positieve resultaten. Denk aan meer energie, een stralende huid, minder last van spijsverteringsproblemen, en een gezonder gewicht. Dit komt deels door het detoxificerende effect en deels door de overdaad aan gezonde voedingsstoffen waar je je lichaam van voorziet (en het tijdelijk verminderen van ongezonde voeding). Uiteraard is regelmatig detoxen geen vrijbrief om verder niet te hoeven letten op de voeding. Het blijft namelijk net zo belangrijk om te kiezen voor onbewerkte voeding om jouw lichaam ook op de ‘normale dagen’ te geven wat het nodig heeft en niet onnodig te belasten. Door de lever detox in het Superfoodies Detox Handboek zorg je dat jouw leverfunctie optimaal en op een milde manier wordt ondersteund zodat je het natuurlijke detoxificerende proces van je lever een handje helpt. Verder voorziet het je lichaam van een grote hoeveelheid vitamines, mineralen en antioxidanten die nodig zijn om je lichaam optimaal te voeden en laten functioneren.

Milde manieren om te ontgiften

Detoxen wordt al duizenden jaren toegepast en bestond zelfs al in de tijd van het oude Egypte. Er zijn verschillende technieken die worden gebruikt om te detoxificeren, zoals met behulp van klei, thee, kruidenpreparaten, oil pulling of groentesappen. Maar denk ook aan sauna’s, droog borstelen, massage, meditatie en beweging (o.a. Crinnion, 2007). Al deze technieken zijn gericht op het ondersteunen en stimuleren van de natuurlijke detoxificerende functie van het lichaam. Ze stimuleren de bloeddoorstroming, verhogen de vochtafvoer, en helpen de verschillende afvoerende kanalen van het lichaam te stimuleren. Vrijwel alle natuurgeneeswijzen maken gebruik van een bepaalde vorm van reiniging of ontgifting. Veel natuurgenezers gaan uit van de theorie dat het lichaam maar één ziekte kent, en die heet toxemie. De visie die zij aanhangen is dat het lichaam in staat is zichzelf via een natuurlijke genezingsproces te genezen van elke ziekte, mits het lichaam schoon is, geen giftige stoffen bevat, vrij is van afval en voldoende goede voeding krijgt. Ook zijn er steeds meer traditioneel geschoolde Westerse medici die inzien dat ontgifting wel degelijk nuttig kan zijn in onze moderne vervuilde maatschappij, en dus onze gezondheid kan ondersteunen.

De Superfoodies manier!

Iedereen komt in aanraking met toxische stoffen, of we dit nou willen of niet. Pesticiden, uitlaatgassen in voedingsmiddelen. Meer dan ons lichaam kan hebben. Ondersteun en bescherm daarom je lichaam en start met het compleetste detox programma. Inclusief 7-daags detox plan, 30 detox recepten en kennis op basis van 30 wetenschappelijke artikelen. Je ontvangt een boek én het online programma. En… het is dus geen ingewikkeld programma, maar je helpt je lichaam een handje met wat kleine aanpassingen in jouw normale voedingspatroon en met behulp van Green Juice poeder van Superfoodies. Met een lepel Green Juice poeder in wat water of sap, heb jij begin van de dag al meteen een groot deel van de nodige voedingsstoffen in een keer binnen.