Doe dit 7 dagen lang voor een mooie huid, een heldere geest en meer energie

Je lichaam een handje helpen met het afvoeren van afvalstoffen geeft je meer energie en een heldere geest. En nee… daarvoor is echt geen heftig detoxprogramma nodig. Liever niet zelfs! Ontgiften doe je heel gemakkelijk, zonder zelfs iets te laten staan uit je normale voedingspatroon. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Holistische therapeuten en complementaire artsen stellen al jaren dat er in essentie maar twee oorzaken zijn van ziekte in het lichaam, namelijk:
1) de afwezigheid van voedingsstoffen, oftewel ‘tekorten’;
2) te veel toxiciteit in het lichaam.

Ons lichaam heeft voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Daarnaast is een onmisbaar onderdeel van een goede gezondheid dat het lichaam de mogelijkheid krijgt om te ontgiften. Net als ademen is de afbraak van toxiciteit namelijk iets wat je lichaam doorlopend doet. Je lever, nieren, darmen, huid en longen zijn daarbij betrokken. Iedere dag worden we in onze leefomgeving doorlopend blootgesteld aan gifstoffen: in verzorgingsproducten, in de lucht die we inademen, maar ook in onze kleding en voeding. Ons lichaam heeft om effectief te kunnen detoxen specifieke voedingsstoffen nodig, zoals B-vitamines, vitamine E, vitamine C, chroom, ijzer, magnesium enzovoort. Tekorten aan voedingsstoffen en te veel toxiciteit kunnen leiden tot een verminderd vermogen van het lichaam om te detoxen. En dat kan op lange termijn leiden tot vroegtijdige veroudering, een zwakker immuunsysteem en ziekten.

Doe dit een week lang

Als je een week lang dagelijks drie keer per dag een glas water neemt en daaraan Superfoodies Green Juice poeder toevoegt, ga je je lichaam voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Hierbij hoef je verder niets te laten staan en niets speciaals te doen! Doordat je lichaam alle gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt en we stoffen hebben toegevoegd die het lichaam helpen om toxische stoffen af te voeren, zoals de alg chlorella, gaat de natuurlijke ontgifting van het lichaam optimaal werken. In Green Juice zit bijvoorbeeld vitamine B12 (voor meer energie) vitamine C, vitamine K, Calcium, Chroom, IJzer, Kalium, Mangaan en Seleen. Evenals probiotica voor een gezonde darmflora. Zo heb je bovendien geen multivitamine supplement meer nodig.

Een stapje verder?

Wil je een stapje verder gaan? Pas dan ook je voedingspatroon tijdelijk aan volgens onze milde detoxmethode. Je leest er alles over in ons Detox Handboek (waar je een online programma bijkrijgt), gebaseerd op 30 wetenschappelijke studies. Uit die onderzoeken blijkt dat een milde detox zoals deze bijdraagt aan dagelijks meer energie, een egalere huid, een meer heldere geest en minder vaak een opgeblazen gevoel. Na de 7 dagen milde detox blijf je dit schone, vitale en energieke gevoel houden door dagelijks 1x per dag een lepel Green Juice poeder van Superfoodies toe te voegen aan water of een smoothie. Zodat je zeker weet dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam elke dag nodig heeft. Makkelijk en effectief!

Lunchrecept uit het milde detoxprogramma

Wil je vast een van de recepten uit het Detox Handboek proberen? Hieronder een heerlijk lunchrecept met ei en groenten.

GROENTE SCRAMBLE

Dit heb je nodig:

  • 3 eieren

Groenten en kruiden naar behoefte:

  • Prei in ringetjes gesneden
  • Champignons in plakjes
  • Handje raapstelen of snijbiet
  • Geperst teentje knoflook
  • Scheutje Tamari
  • Vers geknipte bieslook
  • Sla naar keuze

Zo maak je de Groente Scramble

  1. Verhit in een grote koekenpan een klontje kokosolie extra vierge, voeg hier de prei, knoflook en champignons aan toe en bak deze even kort. Daarna kan de tamari erbij.
  2. Voeg de eieren toe en blijf goed roeren, als laatste kunnen de raapstelen en de bieslook er bij.
  3. Serveer met een grote hand sla naar keuze.