"Shambala" is momenteel niet verkrijgbaar

"Shambala" is momenteel niet verkrijgbaar, vanwege onderstaande berichtgeving van NVWA. Superfoods BV is het hier niet mee eens en gaat dit aanvechten. 
Hieronder het bericht vanuit de NVWA.

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING (volgens NVWA)

De Nederlandse Voedsel- en Warenauthoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten om het product "Shambala" NIET te gebruiken. Dit is een kruidenpreparaat dat als hoofdbestanddelen caapi en bobinsana bevat. Het was verkrijgbaar via de website superfoodies.nl.

Uit analyse van de NVWA, is gebleken dat:

"Shambala" de stoffen harmine, harmaline, en tetrahydroharmine bevat. Dit kan al bij eenmalig gebruik volgens de dosering die staat vermeld op het etiket leiden tot schadelijke effecten op het centrale zenuwstelsel, wat kan leiden tot pupilverwijding, speekselvorming of een lage bloeddruk. Bij hoge doseringen kunnen misselijkheid en braken voorkomen, maar ook ernstige effecten, zoals hallucinaties, coördinatiestoornissen slecht zicht en verlammingen. "Shambala" kan in combinatie met geneesmiddelen, kruidenprepararten of andere producten die remmers van het enzym monoamine-oxidase (MAO) bevatten mogelijk tot schadelijke interacties leiden.

Consumenten die "Shambala" hebben gebruikt worden door de NVWA aangeraden die niet meer te gebruiken. Als u klachten ervaart, neem dan contact met uw huisarts.

Producent: Superfoods BV. Het product is verkocht in Nederland tot 10 januari 2022.

Contactgegevens Superfoods BV (voor meer informatie): 

Telefoonnummer: +31(0)20 700 98 57

WhatsApp: +31(0)6 2790 5385

Email: info@superfoodies.nl

Adres: Kanaalweg 26, 1121DR, Landsmeer

Zie hier onze retourprocedure.

Reactie Superfoods B.V.

Wij ontkennen niet dat Shambala (de ingrediënten Caapi en Bobinsana) dergelijke reacties zoals pupilverwijding, speekselvorming of misselijkheid kunnen veroorzaken, maar wij bevestigen dit ook niet. Het rapport is nieuw tot ons gekomen en zal door onszelf en door derde, onafhankelijke partijen, diepgaand worden onderzocht. Een inhoudelijke reactie op het rapport zal later volgen.

Beide ingrediënten (Caapi en Bobinsana) zijn legaal in Nederland. Superfoods B.V. heeft zich altijd aan de geldende wetgeving gehouden.

In de bijna één jaar tijd dat Shambala is verkocht en de duizenden verschillende mensen die dit hebben gebruikt, 
is er nooit één klacht bij Superfoods B.V. omtrent Shambala ingediend.

Er zijn door consumenten geen gevolgen voor de gezondheid, na gebruik van Shambala, gerapporteerd.

Er wordt in het rapport gesproken over "schadelijke" reacties. Het feit dat er een reactie is, betekent niet perse dat deze schadelijk is. Tevens zijn de genoemde reacties niet uniek voor Caapi en Bobinsana. Diverse andere legale middelen, zoals alcohol, kunnen reacties in het lichaam veroorzaken. Het feit dat er een reactie kan worden waargenomen, betekent niet per definitie dat dit goed of fout is. 

De NVWA heeft ons geen tijd gegeven inhoudelijk op het rapport te reageren alvorens met het persbericht uit te komen. 

Superfoods B.V. is het oneens met de subjectieve conclusie en de totale benadering van de NVWA in deze, en zal dit aanvechten.

Onze Belofte
Bij Superfoodies.nl scoren we gemiddeld een 8.8 over meer dan 5392 beoordelingen. Voor een reden. Wij houden van onze klanten. 97% van onze klanten beveelt ons aan.
Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord:
Tel :+31(0)204360230

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag 09:00 - 18:00 
Superfoods B.V. Kanaalweg 26, 1121 DR Landsmeer +31(0)207009857
KvK: 54552958 BTW: NL.851348749.B01