Hormoonbalans recept: proteïne wafels met banaan

Een belangrijke sleutel tot optimale gezondheid is het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel. Niet alleen voor meer energie gedurende de dag en een gezond gewicht, ook voor de hormoonbalans is dit nodig. Dit heerlijke recept met daarin Superfoodies Upgraded Protein helpt  je daarbij.

Wat je eet heeft invloed op je hormonen. Het is vooral belangrijk om te zorgen dat je bloedsuikerspiegel zo constant mogelijk is gedurende de dag. Jouw bloedsuikerspiegel heeft namelijk veel effect op hoe jij je voelt. Als de bloedsuikerspiegel te veel schommelt, kun je heel vermoeid zijn, zeker nadat je iets hebt gegeten. De bloedsuikerspiegel stabiel houden doe je door te zorgen dat je maaltijden een goede balans hebben tussen voldoende eiwitten, goede vetten en (langzame) koolhydraten. En juist minder suikers of snelle koolhydraten.

Ook is het belangrijk om voldoende te drinken om je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen: 1,5 tot 2 liter water op een dag. Voldoende vezels (bijvoorbeeld in groenten) zijn belangrijk voor een goede spijsvertering, ook dat helpt jouw hormoonbalans.

Het belang van eiwitten

Een makkelijke en gezonde manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen, voor een stabiele bloedsuikerspiegel gedurende de dag, is via plantaardig proteïne poeder. Die kun je makkelijk toevoegen aan een shake of smoothie, of aan een recept zoals hieronder! De Upgraded Protein Recover (bananensmaak) van Superfoodies smaakt als een milkshake, maar geeft je lichaam een boost aan vitamines en voedingsstoffen. Zoals alle essentiële B vitamines, vitamine C en Magnesium. Een complete eiwitbron van uitsluitend plantaardige eiwitten die jouw geestelijke en lichamelijke energiehuishouding, botten en stresssysteem op een natuurlijke manier ondersteunt.

Bovendien zorgt de combinatie van hoogwaardige eiwitten en waardevolle voedingsstoffen ervoor dat je lang een verzadigd gevoel hebt.

Recept proteïne wafels met banaan

Ingrediënten
(voor 8 wafels)

Wat olie om de pan in te vetten

Zo maak je de wafels:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix ongeveer 60 seconden of tot een gladde massa.
  2. Verwarm het wafelijzer voor en vet het goed in met kokosolie of bakolie in sprayvorm.
  3. Bak 8 kleine wafels goudbruin (de exacte tijd hangt af van de kracht van je wafelijzer). Het is makkelijker als de wafels klein genoeg zijn om elkaar niet aan te raken, op deze manier haal je de gebakken wafels makkelijker uit het ijzer.
  4. Verwijder de wafels met een vork en laat ze even afkoelen of serveer direct.
  5. Je kunt overgebleven wafels in de koelkast bewaren en ze voor het serveren opwarmen in een broodrooster.