Healthy ijs choco met gezouten karamel

Ook zo gek op ijs choco drankjes? Deze versie met gezouten karamel (mmmm!) is lekker verkoelend op warme zomerdagen, maar ook een gezonde oppepper als je even wat minder lekker in je vel zit. Deze ijs choco is namelijk gemaakt met voedende, natuurlijke en gezonde ingrediënten.

Deze superlekkere ijs choco is heel easy te maken en zit vol gezonde voedende ingrediënten zoals Daily Love van Superfoodies. Dit is een  cacaopoeder waar een aantal bijzondere superfoods aan zijn toegevoegd. Bijvoorbeeld ashwagandha voor een optimaal uithoudingsvermogen en meer vitaliteit. Ook helpt ashwagandha het lichaam met stress om te gaan*. De Braziliaanse ginseng versterkt het lichaam en geeft positieve levenslust*. Ook zit er maca in, een poeder gemaakt van een knolgewas uit Peru dat daar al lange tijd wordt ingezet om de hormoonhuishouding in balans te brengen. Al deze unieke superfoods maken Daily Love poeder tot echt een gezondheidsvoedingsmiddel en niet alleen een verwennerij (al is het dat natuurlijk ook!).

De rauwe cacaopoeder in Daily Love is puur en in tegenstelling tot chocolade ongeraffineerd, waardoor het geen suiker en melk bevat, maar wel heel veel vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren. Zo is het bijvoorbeeld rijk aan magnesium, kalium en ijzer. 

Geniet van deze gezonde ijs choco met gezouten karamel op een moment dat je jezelf echt wil verwennen.

RECEPT IJS CHOCO MET GEZOUTEN KARAMEL

Voor 1 glas ijs choco heb je nodig:

  • 1 eetlepel zachte amandelboter (of kies voor cashewboter)
  • 1 el ahornsiroop
  • 3-4 eetlepels of water
  • ½ theelepel natuurlijk vanille-extract
  • Royale snuf zeezout
  • ¾ kopje ongezoete amandelmelk
  • ¼ kopje (60 ml) of water
  • 1 volle theelepel (6 g) Daily Love-poeder van Superfoodies
  • (optioneel) IJsblokjes
  • (optioneel) Cacao nibs, om te decoreren

Zo maak je de ijs choco:

1. Maak eerst de gezouten karamelsaus. Klop in een kleine kom amandelboter, ahornsiroop en 3-4 eetlepels water tot je een gladde en dikke maar schenkbare sausconsistentie hebt. Meng het zeezout en de vanille erdoor.

2. Meng Daily Love-poeder met ¼ kopje water tot het volledig is opgelost.

3. Voeg ongeveer een eetlepel (of meer als je wilt) van de karamelsaus toe aan de bodem van een glas. Verdeel het ook een beetje over de zijkanten van het glas, voor een mooi effect.

4. Voeg optioneel ijsblokjes toe en giet ongezoete amandelmelk over het ijs.

5. Maak af door de chocolade erin te gieten. Garneer eventueel met cacao nibs.

6. Serveer met een (herbruikbaar en dus duurzaam) rietje, zodat je de laagjes kunt mengen en van de smaken kunt genieten.

Je kunt Daily Love natuurlijk ook toevoegen aan je favoriete gezonde taart, koek, pancake en ander toetjes. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? In ons TOETJES boek vind je vele recepten met Daily Love en andere natuurlijke ingrediënten. 

*gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.