Verwarmende salade met linzen en zoete aardappel (en heel veel nieuwe recept-inspiratie)

Goed voedsel beschermt tegen ziektes en zorgt voor een lichaam vrij van pijn, ongemak en vermoeidheid. Het helpt je om de beste versie van jezelf te zijn. Vol energie en zin in het leven. Daarom maakte wij een nieuw inspirerend boek GROENER met o.a. dit recept van een verwarmende en voedzame salade met linzen en zoete aardappel.

Gezonde voeding is de basis voor een lichaam dat in niets een belemmering vormt om dromen na te jagen en de beste versie van jezelf te zijn, maar juist bijdraagt aan je mooiste leven. Maar de realiteit is dat veel mensen het moeilijk vinden om gezond te leven. Onterecht als je het ons vraagt. Het is eigenlijk makkelijker (en lekkerder) dan je misschien denkt!

Misschien heb je je nog nooit eerder afgevraagd wat dit betekent voor je lichaam, maar zonder diversiteit van voedsel is de aanvoer van voedingsstoffen heel eenzijdig. Ook krijg je te weinig voedingsstoffen binnen die bijdragen aan een diverse darmflora. En een afname van diversiteit in je darmflora kan gevolgen hebben voor je gezondheid.

  • Verminderde voedselvertering
  • Slechtere afweerfunctie
  • Meer allergieën en intoleranties
  • Problemen met de regulering van eetlust en verzadiging
  • Grotere kans op overgewicht
  • Slaap- en stemmingsproblemen
  • Risico op welvaartsziektes door laaggradige ontstekingen

Met dit boek laten we je zien hoe je voldoende groente binnenkrijgt, op een snelle en gemakkelijke manier. Het enige wat jij hoeft te doen is Green Juice poeder van Superfoodies mengen met water of het toevoegen aan je favoriete sapje, smoothie of (warme)maaltijd vol met gezonde, pure en verse ingrediënten en groenten.

Geniet nu vast van deze voedzame salade en voel zelf wat het doet voor je lichaam.

RECEPT SWEET PATATO LENTIL SALAD

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 200g linzen (uit blik, gewassen en uitgelekt)
  • 1 medium zoete aardappel
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 100g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 flinke handen bladsla 
  • ½ rode ui, in blokjes

    (Voor de dressing)
  • 60g cashewnoten, gedurende 15 minuten in kokend water geweekt
  • 120 ml gefilterd water
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl Green Juice poeder van Superfoodies
  • sap van een halve citroen
  • ¼ tl zout
  • 2 el verse dille, gehakt

Zo maak je de salade

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd hem in kleine stukjes. Besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Leg de stukjes op een bakplaat en bak ze 20 minuten.
  2. Terwijl de zoete aardappel bakt, maak je de saladedressing. Meng de geweekte cashewnoten, het water, de teen knoflook, de Green Juice poeder, het citroensap, zout en verse dille. Je kunt een staafmixer of een keukenmachine met een klein bakje gebruiken.
  3. Meng de salade, cherrytomaatjes, rode ui, linzen en geroosterde zoete aardappel in een kom. Serveer met de groene cashewnotendressing en eventueel wat verse dille.


Dit is een recept uit ons nieuwste boek GROENER. Je krijgt dit boek (t.w.v. €32,99) gratis bij een pot Green Juice van 500 gram.