Healthy lunch: Nori Rolls uit ons nieuwste boek GROENER

Goede gezonde voeding doet zoveel meer dan je beschermen tegen ziektes, veroudering en vermoeidheid. Het is het startpunt van een geweldig leven. Eentje vol energie, optimale gezondheid en gezond blijven. Daarom maakten wij een nieuw inspirerend boek: GROENER. Hierbij alvast een voorproefje: het recept van heerlijke healthy nori rolls.   

Als jij optimale energie hebt, dan bepaal jij de koers in je leven. Voeding speelt daarin een hele grote rol. Maar gezond eten is niet altijd zo makkelijk, soms wil je gewoon lekker eten, of het kost je veel tijd of je kids en partner hebben er geen zin in… Dat inspireerde ons tot dit nieuwe boek GROENER. Met 88 plant-based recepten die zo lekker zijn, dat je vergeet dat ze gezond zijn. De recepten zijn bovendien gemakkelijk te maken en geschikt voor het hele gezin. Van smoothies & juices, healthy bowls, brood, pancakes, soepen en curry’s, traktaties en veel meer.

Het geheime ingrediënt

Deze recepten zijn gezond en uiteraard allemaal gemaakt met verse en pure ingrediënten, maar voor een extra healthy boost voegen we een schepje Green Juice van Superfoodies toe aan de recepten. Dit is namelijk een grote deel van je dagelijkse behoefte aan groente en fruit in één drankje. Het is je instant groene smoothie, je probiotica-supplement (voor een gezonde darmflora) en je multivitamine vervanger in één.

In één schepje zitten de vitamines, mineralen, bioactieve stoffen en voedingsvezels van maar liefst negentien verschillende planten. Dankzij de diversiteit van de ingrediënten verleg je de grenzen van wat je binnenkrijgt en maak je écht het verschil voor je lijf. Natuurlijk is het daarnaast dus belangrijk dat je een gezond en gevarieerd voedingspatroon aanhoudt. De hoogste tijd dus om de essentie van voedsel weer te omarmen. We kunnen onze gezondheid stapje voor stapje terugwinnen door te voeden in plaats van te vullen. 

We willen je natuurlijk vast een voorproefje geven. Daarom dit simpel te maken recept van healthy nori rolls. Lekker makkelijk voor een snelle lunch, thuis of to-go.

RECEPT NORI ROLLS

Voor 2 porties heb je nodig:

  • 2 norivellen
  • 50g groene aspergetips
  • 30g peultjes
  • 1 kleine wortel
  • handje bieslook
  • halve rijpe avocado

    (Voor de dip)
  • halve rijpe avocado
  • 1 tl Green Juice poeder van Superfoodies
  • 1 el sesamolie
  • 1 el limoensap
  • 1 el rijstazijn
  • 60 ml versgeperst sinaasappelsap (of meer indien nodig om de consistentie aan te passen)
  • zout en cayennepeper, naar smaak

Zo maak je de Nori Rolls

  1. Snijd de norivellen in tweeën, langs de korte kant. Schil de wortel en snij hem in julienne. Schil de avocado en snij hem in plakjes.
  2. Blancheer de aspergepunten en peultjes. (Zet een halve liter kokend water klaar, leg de groenten een paar seconden in het kokende water, haal ze eruit en spoel ze snel af met ijskoud water)
  3. Bereid de dip door alle ingrediënten tot een gladde massa te mengen.
  4. Leg een norivelletje op een schoon en droog oppervlak. Leg 2 avocadoplakjes, 3 aspergepunten, 2-3 peultjes, julienne gesneden wortel en bieslook op de linkerhelft van het vel. 
  5. Vouw de linkerbenedenhoek naar de bovenkant van het vel, zodat er een driehoek ontstaat. Rol de rest van het vel op tot het helemaal dicht is, gebruik een beetje water om de overgebleven hoek vast te plakken en sluit de rol goed af. 
  6. Doe hetzelfde met de overige norivellen.
  7. Serveer direct, met de avocadodip erbij en (optioneel) wat hennep- en sesamzaadjes.

Dit is een recept uit ons nieuwste boek GROENER. Je krijgt dit boek (t.w.v. €32,99) gratis bij een pot Green Juice van 500 gram.