Ons nieuwste Toetjes Boek is uit en dat vieren we door een aantal recepten te delen. Vandaag de Cookie Dough Milkshake (zonder zuivel) van Lenna Omrani, een van de 7 health food chefs uit het boek. We horen je denken, maar inderdaad: toetjes mogen vanaf nu de hele dag door! Omdat ze gezond zijn. Zelfs als ontbijt zoals deze gezonde voedzame en romige shake.
Bekijk hieronder de video:
Ons Toetjes Boek is een feestje, al zeggen we het zelf. Maar liefst 70 gezonde vegan toetjesrecepten op basis van natuurlijke ingrediënten. Kortom een echte healthy recepten bijbel, met de favoriete toetjes van 7 bekende chefs en auteurs: Marike Bol, Lenna Omrani, Tessa Moorman, Dayenne Bos, Magda Tymczyj, Loulou Machinè en Charley Roberts. We experimenteerden erop los en vervingen tarwebloem, geraffineerde suikers, koemelk, roomboter en zelfs ei door ingrediënten die lief zijn voor je lichaam én voor moeder natuur.
Van taarten, smoothies tot gezonde chocolade mousse of je ze nu als ontbijt, lunch, vieruurtje of inderdaad als toetje wil eten. In dit boek zie je hoe leuk en lekker gezonde toetjes kunnen zijn en je leest hoe de ingrediënten bijdragen aan jouw gezondheid. Ook vertellen onze chefs over hun relatie met voeding, hoe zij gezonder werden door hun eetpatroon te veranderen en wat hen inspireert.
Deze healthy shake is een perfect begin van je dag. Met dadels dus niet té zoet, maar de shake geeft je wel het gevoel van een écht verwen moment. Het is het lievelingstoetje van Health Chef Lenna Omrani die met haar recepten laat zien dat plantaardig eten helemaal niet moeilijk of saai hoeft te zijn.
Recept Cookie Dough Milkshake
Voor 2 shakes heb je nodig:
- 4 bevroren bananen
- 300 ml amandelmelk
- 1 el pindakaas
- 1 tl vanille-extract
- 2 medjoul dadels
- 1 el Daily Love Superfoodies of 1 el Rauwe Cacao Poeder
Voor de balletjes:
- 50g havermeel
- 2 el ahornsiroop
- 1 el pindakaas
- ½ tl vanille-extract
- snufje zout
- handje fijngehakte pure chocolade
Zo maak je de shake:
1. Maak eerst de cookie dough balletjes. Doe het havermeel, de ahornsiroop, pindakaas, vanille-extract en een snufje zout in een keukenmachine en mix het tot een stevig en licht plakkerig mengsel.
2. Doe het mengsel in een kom en voeg de fijngehakte chocolade toe. Meng goed.
3. Draai 10-15 kleine balletjes met je handen en leg ze op een bord. Plaats het bord 30 minuten in de diepvriezer, zodat de balletjes stevig worden.
4. Maak vlak voordat je de cookie dough balletjes uit de diepvriezer haalt, de milkshake. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een dikke en romige milkshake.
5. Giet de milkshake in 2 hoge glazen en serveer met de cookie dough balletjes. Enjoy!